23.03.14

Vegetariánský segedínský guláš


INGREDIENCE

100 g sójových kostek
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje na smažení 
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl a pepř na dochucení
300 g kysaného zelí 
1 lžíce hladké mouky
150 g smetany

PŘÍPRAVA

1. Nejprve si podle návodu uvařte sójové kostky. Pouze zkraťte dobu jejich vaření na 10 minut. Poté kostky přeceďte a odstavte.

2. Ve větším hrnci si na oleji zpěňte na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte sójové kostky a 2 minuty restujte. Ochuťte mletou paprikou, kmínem, pepřem a solí. Kořením nemusíte šetřit. Zalijte horkou vodou nebo zeleninovým vývarem (tak, aby kostky byly ponořeny a hladina vody/vývaru je o cca 1 cm převyšovala) a vařte 15 minut. 

3. Mezitím si připravte zelí - vynejdte ho na síto, propláchněte vodou (opravdu doporučuji propláchnout, guláš potom není tak kyselý) a nakrájejte na menší kusy (krájení není nutné, záleží, zda máte radši malé kousky zelí, nebo větší). Takto upravené zelí přidejte spolu s prolisovaným česnekem ke kostkám a krátce povařte.

4. Na konec zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali lžíci hladké mouky. Promíchejte a odstavte z plotny

5. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat