21.07.14

Želvičky plněné raw karamelem

Nedávno jsem opět procházela všelijaké food blogy, které jsou pro mě velkým zdrojem inspirace a tentokrát mě zaujal recept na "Veganské čokoládové želvy" na blogu Fork and Beans. Želvičky se hodí jako dekorace nejen k raw dortům, ale i jiným dezertům, samozřejmě si je můžete udělat i jen tak....





Ingredience:
Na 8 želviček budete potřebovat:
  • 1 hrnek kvalitní hořké čokolády (nejlépe 70% a více)
  • 1 hrnek pekanových ořechů
  • 7 datlí
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • pečící papír
Postup:

1. Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme kokosový olej a pomalu necháme rozpustit ve vodní lázni.

2. Mezitím, co se čokoláda rozpouští si připravíme karamel. Datle nadrobno pokrájíme, dáme do mixéru, přidáme datlový sirup a kokosový olej a mixujeme do hladkého krému.

3. Když je čokoláda rozpuštěná, nalijeme na pečící papír malé oválky, aby připomínaly želví tělíčka. Na každý oválek použijeme 6 pekanových ořechů - na ocas, hlavu a nohy. Takto připravená tělíčka necháme ztuhnout. Na ztuhlá čokoládová tělíčka rozetřeme karamel, polijeme je čokoládou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí čokolády mřížky tak, aby tělíčka připomínala krunýře. Hotové želvy dáme do chladna.




Žádné komentáře:

Okomentovat