09.04.14

Nejrychlejší jablkové knedlíky

Máme pro vás recept na ty nejjednodušší a asi i nejlevnější jablkové knedlíky, které jsou přímým důkazem toho, že za málo peněz se dá uvařit a dokonce si i pochutnat. Tohle je ideální recept pro většinu hladových studentů, kteří šetří na (dosaďte si od oblečení až po cestování), lenochů nebo prostě lidí, kteří mají rádi sladké. Když jsme objevili tenhle recept, spadali jsme do všech třech kategorií, takže jsme se hned jali struhadla a hrnce a začali vařit.


INGREDIENCE 
(na 10 knedlíků o průměru cca 3 cm)

  • 5 středních jablek
  • hrubou mouku
  • špetku soli
  • cokoliv, co máte rádi, na dochucení - med, cukr, javorový sirup, mleté ořechy, skořice, mák, kakao, hořká čokoláda, marmeláda, tvaroh, smetana,...fantazie se meze nekladou :-)

POSTUP


1. Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. K nastrouhaným jablkům poté přisypávejte mouku, a rukama ji zapracujte do jablek, dokud nevytvoříte těsto, které drží při sobě, a které je tvárné, není ani moc sypké, ani moc tuhé.

2. Z těsta koulejte knedlíky libovolné velikosti, já dělala o něco větší než je pingpongový míček. Mezitím přiveďte vodu k varu, poté ji trošku osolte a knedlíky vařte 3-5 minut (dokud nevyplavou).

3. Knedlíky poté servírujte na talíř a zdobte podle libosti. Jsou krásně vláčné a sladkokyselé, takže je dobré si je dosladit, popřípadě zjemnit, například tvarohem.

Dobrou chuť! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat