07.04.14

Indické kari se sójou

Mám pro vás naprosto vynikající recept. Tohle jídlo už jsem vařila minimálně sedmkrát za poměrně krátkou dobu a jedla ho ještě víckrát, což je u mě neobvyklé, protože mám ráda změnu a není u mě zvykem, abych nějaké jídlo jedla takhle často. Pokud ovšem není tak exkluzivní, jako tohle indické kari.

Uvádím zde mnou upravený recept se sójou, pokud někdo máte zájem udělat si ho s kuřetem, původní recept naleznete zde. 



INGREDIENCE

Na 3-4 porce budete potřebovat: 
  • balíček sójových nudliček
  • plechovku krájených rajčat
  • 1 bílý jogurt 
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a půl lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžíci kari
  • 1 lžičku kmínu
  • 1 lžičku kurkumy
  • 1 lžičku mletého koriandru
  • 1 lžičku chili
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžičku garam masala 
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • sůl
  • olej 
  • šálek vody
PŘÍPRAVA

1. Nejprve si uvařte sójové nudličky dle návodu. Po uvaření je zceďte a nechte v hrnci stranou.
2. Na oleji osmahněte do sklovata cibuli, přidejte prolisovaný nebo na jemno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a 8 minut restujte.
3. Přidejte kari, kmín, kurkumu, mletý koriandr, chili a lžíci vody. Vše promíchejte a restujte 1 minutu. 
4. Poté přidejte rajčata a jogurt, jednu lžíci sekaného koriandru a jednu lžičku soli. Zamíchejte a do omáčky nasypte sójové nudličky, opět zamíchejte a přiveďte k varu. 
5. Vařte asi 3 minuty, poté přidejte garam masalu a opět jednu lžíci sekaného koriandru. Lehce promíchejte a nakonec omáčku pokapejte citrónovou šťávou.

Podávejte s čím chcete, ale nejlépe to chutná s rýží nebo indickými plackami :-)

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat