Tohle veganské jídlo jsem vytvořila, když jsem přemýšlela, jak využít tofu natural, které jsem měla už pár dní v lednici. Normálně dávám přednost tofu uzenému, které je chuťově výborné, tentokrát jsem však sáhla po zdravější variantě. Trochu jsem se bála, aby tofu nebylo mdlé a bez chuti, proto jsem ho na chvíli naložila do marinády a bylo vynikající!
INGREDIENCE
- 200 g tofu natural
- půl cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červenou papriku
- kousek pórku na ozdobu
- půl sáčku mražené čínské zeleniny (samozřejmě je lepší použít vlastní, čerstvou směs, pokud máte čas)
- rýže jako příloha
PŘÍPRAVA
1. Z tofu vymačkáme vodu a nakrájíme ho na kostičky. Poté vložíme do marinády, kterou si připravíme z na drobno nakrájené cibule, prolisovaného česneku, sójové omáčky a oleje. Promícháme a dáme uležet na několik hodin (alespoň 2 hodiny) do ledničky
2. Když je tofu namarinované, osmahneme ho na trošce oleje do zlatova.
3. Papriku nakrájíme na slabé proužky o délce cca 4 cm a osmahneme ji na jiné pánvi na oleji, poté přidáme zeleninu, mírně podlijeme a dusíme. Když je zelenina měkká (ale ne rozvařená), přidáme k ní tofu a vše promícháme
4. Na závěr posypeme nakrájeným pórkem a podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat