29.09.14

Léčba medem a skořicí

Na článek, který pojednává o tom, že kombinace medu se skořicí pomáhá léčit řadu nemocí, jsem narazila už asi před dvěma lety. Už si vůbec nepamatuji, o jaký šlo zdroj, ale seznam nemocí, které med se skořicí dokáží léčit, mám pořád poznamenaný a protože mi přijde velmi zajímavý a nápomocný, rozhodla jsem se ho sdílet tady na blogu.

Seznam níže uvedených nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí, uveřejnil kanadský týdeník World News na základě studií západních vědců.



Nemoci srdce
Smíchejte med a mletou skořici a mažte pravidelně ráno ke snídani místo marmelády. Taková snídaně údajně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem. Med a skořice navrací cévám a žilám jejich pružnost a ulevují při zadýchávání.

Artritida
Ráno a večer pijte jeden šálek horké vody se 2 lžičkami medu a jednou malou lžičkou skořice. Pokud tak činíte pravidelně, údajně tím můžete vyléčit i chronickou artritidu.
Dle výsledků výzkumu dělaného na univerzitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, bylo 73 nemocných úplně zbaveno bolesti a nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali do měsíce chodit bez bolestí.

Infekce močového měchýře
Rozpusťte 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypijte. Infekce močového měchýře a močových cest by se měla zmírnit, v některých případech i odstranit.

Cholesterol
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané se 2 dcl horké vody údajně sníží hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Pokud tuto "směs" konzumujete 3x denně, vyléčí se i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Podle některých informací samotný pravý med, pokud se užívá denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.

Nachlazení 
Pokud trpíte na častá nachlazení, zkuste užívat 3krát denně 1 lžíci vlažného medu s jednou čtvrtinou lžičky skořice po dobu 3 dnů. Nachlazení se prý takto vyléčí a také se pročistí průdušky.

Potíže se žaludkem
Med se skořicí je také dobrým lékem na bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů. 1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.

Posílení imunitního systému
Každodenní užívání medu se skořicí posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi.

Vnější užití - aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzémy, pásový opar a všechny typy kožních infekcí. 
Na pupínky zkuste před spaním namazat pastu ze 3 lžic medu a 1 lžičky skořice a ráno smyjte teplou vodou. Do týdne by měla zmizet většina pupínků.

Pravidelné popíjení čaje z medu a skořice udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Kromě toho pomáhá hubnutí (pití čaje půl hodiny před snídaní) a zvyšuje délku života.

zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat