Po delší době přicházím opět se zajímavým receptem sladkokyselé chuti. Nebojte se, není to nic typu sladkokyselé omáčky, bohatě ochucené glutamátem, jak ji asi většina z nás zná z čínských restaurací.
Naopak, toto jídlo je chuťově tak přirozené, že si rádi přidáte další porci.
Ingredience:
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 balení tofu
- 1 citron
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce strouhaného zázvoru
- 250 g rýžových nudlí
- 200 g mraženého hrášku
- svazek jarní cibulky
- 2 lžíce kešu oříšků natural nasucho opražených
1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem a pak na něm pár minut opékejte na kousky nakrájené tofu. Přendejte na talíř.
2. Do pánve nalijte 250 ml vody a přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu a jemně nastrouhanou kůru z téhož, cukr a zázvor. Přiveďte k varu, promíchejte a do pánve vraťte tofu. Snižte plamen a nechte pár minut probublávat. Mezitím podle na obalu uvařte nudle.
3. Ve vodě krátce povařte i hrášek, pak obojí sceďte a smíchejte s tofu. Navrch dejte nakrájenou jarní cibulku a kešu oříšky.
by Pavlína
Nemají chybu :)
OdpovědětVymazat