Tento recept vznikl skoro náhodou - doma jsem objevila zbytek krup a za pomocí pár dalších surovin jsem vytvořila krupoto se zeleninou "co dům dal". Většina z nás zná kroupy hlavně ze zabíjačkové polívky, kterou jsem jako dítě jedla (spíš z povinnosti, teď už bych jí jíst nemohla...), a nejradši jsem v ní měla právě ty kroupy :-) O skutečnosti, že kroupy se dají využít chutněji i zdravěji (a bez použití krevní konzervy) Vás přesvědčí tento recept.
Jedná se o lehčí jídlo, které můžete doplnit třeba zeleninovým salátem.
Ingredience:
- 1 malá cibule
- 1 červená paprika
- kousek pórku
- 300 g ječných krup
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř
1. Nejdříve si uvaříme kroupy dokud nejsou měkké (cca 45 minut).
2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a pórek a chvilku opékáme.
3. Když je zelenina opečená, přidáme kroupy, zamícháme a krupoto dochutíme.
Dobrou chuť!
Pavlína
Žádné komentáře:
Okomentovat