20.07.17

Batátové chilli

Batáty nikdy nepatřily mezi moji oblíbenou zeleninu, neměla jsem je ráda kvůli jejich sytě sladké chuti. Ale nedávno (cca před půl rokem) jsem ochutnala batátové chilli v bistru "Vegg-Go" a tohle jídlo mně zachutnalo natolik, že jsem se rozhodla inspirovat se a vyzkoušet si chilli z batátů doma. Pro ty, kteří mají rádi sladkou a pálivou chuť, je batátové chilli jasná volba.





Ingredience:
  • 2 batáty
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • půl konzervy kidney fazolí
  • půlka chilli papričky
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř

1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme je na plech, zakápneme olejem, osolíme a opepříme. V troubě pečeme cca 15 minut (batáty musí změknout, ale dejte pozor, aby ).

2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme chilli, papriku a chvilku opékáme.

3. Pak přidáme rajčata, chvíli podusíme, na rajčata dáme fazole a pečené batáty, nakonec osolíme.

Dobrou chuť!

Pavlína

Žádné komentáře:

Okomentovat