Ingredience:
- 13 plátů lasagní
- 1 velká cibule
- 3 lžíce řepkového oleje, 3 lžíce olivového oleje
- 3 mrkve
- půl stonku řapíkatého celeru
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva hrášku nebo 300 g mraženého hrášku
- 800 ml rajčatové passaty
- 2 lžíce protlaku
- 300 g tvrdého sýra (použila jsem goudu)
- 125 g mozzarelly
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a koření, chvilku opékáme.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a pár minut opékáme, pak dáme řapíkatý celer, papriku a osmahneme, přidáme rajčata a dusíme doměkka.
3. Do vzniklé směsi přidáme hrášek, rajčatovou passatu a zbylou tekutinu necháme vypařit.
4. Když je směs redukovaná, přidáme protlak a sejmeme z ohně.
Vrstvení:
1. Pekáček vytřeme olejem, dno pokryjeme pláty lasagní. Pláty trochu pokropíme vodou, aby se lépe propekly.
2. Na ně dáme připravenou směs a navrch sýr. Tento postup opakujeme tak dlouho, až použijeme všechnu směs.
3. Poslední vrstvu plátů pokryjeme sýrem a dáme do trouby zapéct na 180 stupňů asi na 40 minut (stačí i méně, ale těstovinové pláty musí být měkké).
4. Pekáček vyndáme z trouby nakrájíme na čtverce.
Vrstvení:
1. Pekáček vytřeme olejem, dno pokryjeme pláty lasagní. Pláty trochu pokropíme vodou, aby se lépe propekly.
2. Na ně dáme připravenou směs a navrch sýr. Tento postup opakujeme tak dlouho, až použijeme všechnu směs.
3. Poslední vrstvu plátů pokryjeme sýrem a dáme do trouby zapéct na 180 stupňů asi na 40 minut (stačí i méně, ale těstovinové pláty musí být měkké).
4. Pekáček vyndáme z trouby nakrájíme na čtverce.
Žádné komentáře:
Okomentovat