Až vás bude honit mlsná jako dneska nás, upečte si tenhle banánový chlebík. Je výborný a poměrně zdravý (určitě zdravější, než jiné sladkosti), takže se po jeho konzumaci nemusíte bát, že nabydete nějaký ten dekagram nebo že vám vyleze pupínek. Na druhé fotce můžete vidět, jak moc nám chutnal, ani jsem ho nestihla vyfotit celý :-)
- 2 hrnky jemných ovesných vloček (může být ovesná nebo jakákoliv mouka)
- 2 lžíce agávového sirupu
- 1/3 - 1/2 hrnku vody
- 2 hrnky rozmixovaných banánů (asi 2 velké)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice
- na posypání vlašské nebo jakékoliv jiné ořechy či semínka
1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
2. Formu na biskupský chléb vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
3. V míse smícháme ovesné vločky (mouku), agávový sirup, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. Přilijeme vodu, olej a pyré z banánů a vše pečlivě promícháme.
4. Těsto nalijeme do formy, posypeme nasekanými oříšky či semínky dle chuti a dáme péct na 40 - 50 minut do trouby (upečený chlebíček poznáme tak, pokud se těsto nelepí na špejli).
Potom už jen jíme, jíme a jíme.
2. Formu na biskupský chléb vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
3. V míse smícháme ovesné vločky (mouku), agávový sirup, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. Přilijeme vodu, olej a pyré z banánů a vše pečlivě promícháme.
4. Těsto nalijeme do formy, posypeme nasekanými oříšky či semínky dle chuti a dáme péct na 40 - 50 minut do trouby (upečený chlebíček poznáme tak, pokud se těsto nelepí na špejli).
Potom už jen jíme, jíme a jíme.
Mooc dobrej :) Zdenka
OdpovědětVymazat