03.05.14

Raw mrkvový dort

Vždycky jsem chtěla ochutnat pravý mrkvový dort, ten, který pochází ze Švýcarska a má na sobě malé marcipánové mrkvičky :-) Odradilo mě však množství cukru, vajec a všech těch nezdravých surovin, které jsou pro výrobu tohoto dortu potřeba. Proto jsem trochu "zalovila" v různých blozích a nechala se inspirovat receptem od Ethique, který je nejen zdravý, ale i moooc dobrý :-) Teď už zbývá jen vzít formu o průměru cca 26 cm a můžete začít! :-)




Ingredience

Korpus:
  • 2 mrkve
  • 200 g vlašských ořechů + hrst na ozdobu
  • 125 g rozinek
  • 40 g kokosu
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 1 čajová lžička skořice
Citrónová poleva:
  • 100 g kešu ořechů
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka vanilky


Postup

1. Čtyři hodiny předem (nejlépe přes noc) zalijte kešu ořechy vodou a nechte odmočit.

2. Rozinky zalijte vodou a nechte cca 1 hodinu nacucat.

3. Mrkev oloupejte a vložte do mixéru. Mixujte tak, abyste dostali malé kousíčky mrkve.

4. K mrkvi přidejte odmočené a slité rozinky a zbytek surovin na korpus. Mixujte pomocí "pulsů". Důležité je setřít hmoty ze stěn mixéru a poté znovu krátce promixovat. Nemixujte příliš dlouho, získali byste pastu a korpus by byl moc lepivý.

5. Získanou hmotu natlačte do formy a dejte do lednice.

6. Mezitím si připravte polevu. Kešu ořechy slijte a dejte do mixéru. Přidejte další suroviny a mixujte tak dlouho, dokud nebude konzistence hladká.

7. Korpus vyndejte z lednice a potřete jej polevou. Posypejte vlašskými ořechy.

8. Dort dejte do lednice a nechte pár hodin uležet. (Pokud jste nedočkaví, dejte dort do mrazáku, tím se Vám zkrátí doba čekání :-)




Dobrou chuť přeje Pája.

Žádné komentáře:

Okomentovat