18.03.16

První a povedené Zajíci v krabici

V únoru jsme si konečně objednaly Zajíce v krabici a těšily se na ně jako malé děti.

O co se jedná? Zajíci v krabici je balíček obsahující pět až osm potravin, který si do konce měsíce objednáte přes internetový obchod na stránkách Zajíců.
Nejlepší (i když pro někoho by to tak asi nebylo :) na tom je, že nevíte, jaké potraviny k Vám dorazí, jedná se tedy o takové malé překvapení. Předem víte pouze to, že se jedná o kvalitní potraviny, které jsou i něčím výjímečné (např. chutí nebo tím, že se jde o novinku na trhu).
V objednávkovém formuláři můžete zadat, zda trpíte nějakou potravinovou intolerancí nebo jste například vegan - v takovém případě Vám pak určitá riziková potravina nebude do balíčku zabalena a bude nahrazena jinou. Zaplatíte 350 Kč a pak už jen stačí pár týdnů či dnů počkat (podle toho, kdy Zajíce objednáváte) a těšit se, na čem si pochutnáte.

Takhle krásně vypadá balení Zajíců v krabici



My jsme si Zajíce objednaly bez nějakých specifických požadavků a s jejich obsahem jsme spokojené, co se týče některých potravin, tak i nadšené. Moc se mi líbilo celkové balení - potraviny byly zabalené v pěkné krabici s kresbou zajíců na víku. Krabice byla vystlaná něčím jako jsou dlouhé úzké hobliny. Kromě potravin byly součástí balíčků i recepty z ingrediencí, které se v krabici nacházely, milý průvodní dopis a celkem podrobný popis jednotlivých potravin.  Co tedy v krabici bylo?

...chvíle napětí...:)
 Tadáááá


 1. Luštěninové chipsy s příchutí pizzy
Ty jsme načnuly hned jako první a taky je docela rychle snědly :D Chipsy byly z hrachové mouky a ochucené byly dobře, akorát v nich byl cítit slunečnicový olej trochu víc, než by bylo záhodno, což kazilo celkovou chuť chipsů.

2. Chufa ořechy neboli tygří ořechy
Musím říct, že o chufa ořeších slyším díky Zajícům poprvé. Prý pocházejí ze Španělska z okolí Valencie a mají vysoké množství vitamínů, minerálů a bílkovin. Oříšky jsme ještě neochutnaly, ale těšíme se na ně.

3. Relish z červné cibule
Asi největší překvapení krabice. O tom, že existuje něco jako marmeláda z cibule jsem slyšela, ale nikdy se s ní nesetkala. Jedná se v podstatě o čatní od britské firmy Stokes a může se použít k sýrům, masu, do sandwiche, na chleba....fantazie se meze nekladou.

4. Ovocná tyčinka 100% Fruit Pure Bar
Jedná se o tyčinu vyrobenou čistě z ovoce, asi něco podobného jako tyčinky LifeBar nebo Bomubus, pouze s tím rozdílem, že v nich nejsou ořechy a semínka. No jsou prostě jenom z ovoce. K dostání by měly být v sedmi příchutích, my jsme v balíčku našly příchuť arónie, z čehož jsem nebyla dvakrát  nadšená (jako malá jsem se arónie přejedla :D) ale tyčinka mi moc chutnala. Kromě arónie jsou v ní také jablka a hrozny, takže není ani moc trpká, naopak je příjemně sladko-kyselá.

5. Banánová mouka
Poslední položkou je banánová mouka. Z té jsem měla radost, protože se jedná o produkt, který bych si asi jen tak sama od sebe nekoupila. Banánovou mouku zkusíme použít na palačinky a také ji využijeme v alespoň jednom z receptů, které nám přišly v krabici společně s potravinami, takže se budete moct těšit na nějaký nový recept z netradiční suroviny :)


Musím říct, že Zajíci mi udělaly radost. Sice jsme ještě neochutnaly všechny položky z balíčku, ale zároveň vím, že mezi nimi není nic, co bych nejedla nebo co bych nějak nevyužila. Uvidíme, jak nám bude chutnat cibulová marmeláda! :)

Mějte se krásně a užívejte jarního sluníčka!






Žádné komentáře:

Okomentovat