Miso polévka je proto ideální pro zimní období, ale také v chladných dnech. Pokud trpíte alergií na lepek, při výběru miso pasty prostudujte složení, některé miso pasty se vyrábějí s přísadou ječmene či pšenice (nejčastěji mugi miso a hatcho miso).
Receptů na miso polévku je na inernetu spousta. Já jsem volila ten jednodušší, respektive ten, který neobsahuje houby ani žádné maso. Houby jsem neměla a maso jsem nechtěla :) Do polévky si však můžete přidat tofu, vajíčko, výše zmíněné houby (např. Shiitake) a jiné ingredience.
Já jsem polévku připravila z těchto surovin:
Ingredience:
- 4 lžíce řas
- 1 šálek nakrájené zeleniny (pórek, na nudličky nakrájená mrkev, jarní cibulka)
- miso pasta - 5 lžiček
2. Dejte vařit 1 litr vody. Mezitíme nakrájejte na nudličky všechnu zeleninu, a když se voda vaří, vhoďte ji do hrnce. Po chvíli přidejte i nakrájené řasy a vodu z nich. Vařte 5-10 minut, zelenina nesmí být rozvařená ani syrová (dobré během vaření ozkoušet).
3. Z hrnce odeberte jednu naběračku polévky a rozmíchejte v ní asi 5 lžiček miso pasty.
4. Stáhňete oheň na minimum, vlijte rozmíchanou miso pastu a dále už nevařte, pouze 3-5 minut nechte "dojít" na plotně.
5. Na závěr přidejte do polévky něco zeleného - pórek, jarní cibulku atp.
Žádné komentáře:
Okomentovat