Pokud chcete, aby byla polévka pálivější, můžete do ní přidat nasekanou chili papričku nebo špetku chili. Červená paprika má sama o sobě zahřívající účinek, přidáním chili se tedy zvýší termický účinek. Ideální v chladném počasí :)
Ingredience:
- 1/2 kg červených paprik (cca 3 kusy)
- 2 menší rajčata
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- rozmarýn
- bazalka
- 1 bobkový list
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 a půl litru zeleninového vývaru
- sůl
- mletá sladká paprika
1. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky.
2. Na oleji zpěňte cibulku, přidáme česnek, rozmarýn, bobkový list a chvíli restujeme.
3. Poté přidáme nadrobno nakrájené papriky, rajčata a protlak. Zamícháme, zalijeme vývarem a necháme 10-15 minut povařit. Po cca 15 minutách zkonrolujte, zda jsou papriky měkké, pokud ano, můžete mixovat, pokud se vám zdají tužší, můžete ještě chvíli vařit.
4. Nakonec polévku rozmixujte, dochuťte solí, zamíchejte a můžete podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat